Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu gestalt vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz şu denli görülür. Başkaca dokunaklı abra taşımak gibi zorlu fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve sarrafiyeparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah dolgunca kez tüketin. Su, eklemlere payanda esenlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 bardak kez bâtınmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi ali kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik esenlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli çalımı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını müdafaa etmek bâtınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çay bâtınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu bâtınin, kemiklere payanda evet. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şkârkinliğe de elleme gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen aralıkştırmalara bakılırsa sonuç ve zerzevat bakımından servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin ruhlu deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.